PD Autotransport Kostolac


 

  • Restrukturiranje JP EPS, Izdvajanjem neelektroprivrednih delatnosti iz njegove osnovne delatnosti, započeto je 2003. godine. Izdvajanjem neelektroprivrednih delatnosti iz osnovne delatnosti JP Površinski kopovi “Kostolac” i JP “Termoelektrane Kostolac”, tadašnjih zavisnih društava JP EPS, nastalo je 5 zavisnih društava, među kojima i Privredno društvo za transportne usluge, održavanje i opravku motornih vozila “Autotransport” d.o.o., Kostolac.

  • PD “Autotransport”d.o.o. je Odlukom Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije – Javnog preduzeća Termoelektrane „Kostolac“ iz Kostolca i Javnog preduzeća Površinski kopovi „Kostolac“ iz Kostolca osnovano 24.09.2003. godine.
  • Istog datuma zaključen je Ugovor o osnivanju, izmedju gore dva Upravna odbora, a društvo posluje pod nazivom: Preduzeće za transportne usluge, održavanje i opravku motornih vozila „Autotransport“ d.o.o. Kostolac. Skraćeni naziv Društva je „Autotransport“ d.o.o. Kostolac.
  • Sedište Društva je u Kostolcu u ulici Nikole Tesle br. 19.
  • Odmah nakon osnivanja Društva tj. Preduzeća, otpočinje se sa radom i poslovanjem navedenog preduzeća sa voznim parkom koji je brojao oko 70 jedinica i oko 120 radnika. Sa ovolikim brojem mašina i radnika Društvo nije moglo da uspešno odgovori svim zahtevima osnivača, a takodje i trećih lica pa je doneta odluka o nabavci novih vozila i mašina a takođe i upošljavanje još radnika određenih struktura i kvalifikacija. Tako da trenutno posedujemo oko 150 jedinica i oko 500 radnika.